Hajdúszoboszló gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése

  • Mátyás Király sétányon és a Szent István parkban 10 db élménypont építése, növénytelepítéssel, utcabútorok kihelyezésével, installációk elhelyezésével.
  • Új térburkolat készült rendszerkövekből több mint 10.00 m2-en.
  • 3 db szökőkút építése gránit burkolattal, élményelemekkel ellátva kör szökőkút szoborral, Hajdúszoboszló felirattal.

Füzesabony, a zöld város – belvárosi területek rehabilitációja

Több ezer négyzetméter zöldfelület újult meg, új parkok jöttek létre, játszótéri elemek és a kornak megfelelő utcabútorok kerültek kihelyezésre. A zöld felületek kialakításánál irányelv volt a sok zöldfelületet magában foglaló belvárosi környezet kialakítása. A fejlesztés révén a Trianoni emlékmű környezetében egy park került kialakításra. Összesen 115 db facsemete, 5217 db cserje kiültetése és 9232 m2 terület füvesítése valósult meg.

Bükki Csillagda

A Bükki Nemzeti Park az ország egyik első nemzeti parkja az Északi-középhegységben a Bükk vidéken fekszik. Területe 402 km2, kb. 50-50 %-ban Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén fekszik. Igazgatósága Egerben található. Az Északi-középhegységben számos turisztikai látványosság található, melyek közül jó néhány a Nemzeti Park területére esik. A látogató központok, bemutató helyek és erdei iskolák sok turistát és diákot vonzanak, akár szabadidős tevékenység, akár szervezett iskolai kirándulások keretében.

Dévaványa – Ecsegi puszták

Extenzív természetvédelmi legeltetést elősegítő őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták elhelyezését szolgáló épületkomplexum a Körös-Maros Nemzeti Park területén. Természetvédelmi és Natura 2000 terület. A művelési ág alól kivett területen a közel 550 állat számára 1 db bivalyistálló és 1 db ún. szürkemarha szárnyék épül a telep működését szolgáló egyéb épületekkel: bejárati kapuépítmény a gulyások szállásával és az iroda épülettel, gépszín, kútház és hullakamra.

Húsüzem Zöldenergiával

Mezőgazdasági húsfeldolgozó üzem vágómarha feldolgozásra, érlelőkkel, a heti termelési kapacitásra méretezett hűtőhelyiségekkel. Szükséges maximális létszámra méretezett szociális – öltöző – iroda blokk és kiszolgáló létesítmények – víz előkezelő (tisztító), térburkolatok, elektromos és gáz energiaellátás, napelem-telep.

Prémium Zóna minőségi kínálat bővítése

A Prémium Zóna ötcsillagos minőségi igényeket elégít ki szemet gyönyörködtető, különleges látványelemeivel, egyedi víziélményekkel és kényelemi wellness szolgáltatásokkal. A Plitvice medencében hatalmas sziklás vízesés, beépített masszázs elemek, pezsgőágyak segítik az ellazulást. A Tahiti medencében hullámfürdő és vízibár, az Amazonas medencében sodrófolyó és emeletes jakuzzi tölcsérek nyújtanak különleges vízi élményt.

Szennyvíztisztító telepek kivitelezése

Tiszacsege – A város belterületi, csatornázatlan területeinek a szennyvíz-elvezetése.
Fehérgyarmat – Új szennyvíztisztító telep építése, illetve meglévő szennyvíztisztító telep bővítése/korszerűsítése.
Konyár – Új szennyvíztisztító telep építése.

Bombatér rehabilitációja

Az egykori bombázó lőtér rehabilitációja, földmunkák elvégzése, területrendezése a kapcsolódó szárzúzással és gyeptelepítéssel. A mesterséges földművek elbontása és a felszabaduló földanyag szétterítése a bombatölcsérekbe.

Kotrási munkák

Az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság (ÉMVIZIG), a Felső-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság (FETIVIZIG) és a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG) kezelésében lévő csatornák karbantartását szem előtt tartva fenntartási munkák elvégezése, ami több csatorna felújítására terjedt ki.

Belvízvédelmi szivattyútelepek rekonstrukciója

Prügyi és Felsőberecki szivattyútelepen uszadékfogó gerebek kialakítása. 2 szivattyúegység felújítása. Rekonstrukcióval érintett szivattyútelep száma 1 db, illetve 1 db gépi gereb beépítése tartozékokkal. Mederburkolás, depóniahely kialakítása, egyéb elektromos berendezések javítása és cseréje.

Lovak tartásához kiszolgáló létesítmények építése védett természeti területen

Szénatároló, trágyatároló építése Szinpetriben (védett természeti terület: nemzeti park): közútról könnyen megközelíthető, külterületi kiszolgáló telep kialakítása, a teljes lóállomány téli takarmányának tárolására, ill. fedett trágyatároló.

Tiszalök ivóvízminőség-javító program

A lakosság megfelelő ivóvízminőséggel való ellátása érdekében a meglevő vízkezelés fejlesztése. A település vízminőségi problémájának megoldása a meglevő vízkezelési technológia bővítésével, felújításával, gáztalanítással, a vas- és mangántalanítással, valamint ammóniamentesítéssel.

Archívum

Korábbi évek referenciái

2019

RÉSZLETEK »

2018

RÉSZLETEK »

2017

RÉSZLETEK »

2016

RÉSZLETEK »

2015

RÉSZLETEK »

2014

RÉSZLETEK »

2013

RÉSZLETEK »

2012

RÉSZLETEK »

2011

RÉSZLETEK »

2010

RÉSZLETEK »